Нов графит на Любен Каравелов в София

Графит Любен Каравелов

Улица „Любен Каравелов“ в София е известна със спокойствието си, сенчестите тротоари и малките прохладни барове, в които човек може да намери бири от цял свят. Неотдавна там се появи и графит на Любен Каравелов, дело на „Unreal Studio„, по идея на собствениците на бар „КАСА БИРА“ и с финансовата подкрепа на бар „КАСА БИРА“ и бар „Shamrock„. Родолюбивото начинание приятно изненада софиянци, затова решихме да го направим достояние на нашата аудитория, а и да зададем няколко въпроса на инициаторите. По-долу на въпросите отговаря Данаил Йорданов, собственик на „КАСА БИРА“.

Какво представлява „КАСА БИРА“? Какви хора се събират там?

„КАСА БИРА“ е бира бар, който съчетава уникална бира и уникални хора. Всеки се чувства като у дома си тук. Хората, които идват при нас, са интелигентни, с широк мироглед и висок стандарт на живот. При нас могат да се намерят различни марки бира от няколко континента и разбира се, голямо количество чешки, немски и белгийски бири (бутилирани и наливни). Имаме и всички марки българска крафт бира.

Как ви хрумна идеята за патриотичния графит?

Идеята за патриотичния графит ни дойде от самото име на улицата. Другата причина е патриотичният дух на собствениците на бара, както и любовта им към българската история и признателноста към изключителните личности като Любен Каравелов.

Занимавате ли се с други родолюбиви начинания?

За съжаление, поради липса на време, не се занимаваме с други родолюбиви начинания, но с удоволсвие бихме се включили в подобни занапред.*

*Това твърдение не е особено вярно, тъй като „КАСА БИРА“ бяха съорганизатор на благотворителна вечер, по време на която се събираха средства за провеждането на родолюбиви инициативи по повод годишнината от гибелта на Васил Левски. (бел. А. Й.)

Графит на Любен Каравелов

Прегледи: 560

Информация за автора

Александър Йолов
Александър Йолов
"За да живее, България има належаща нужда от нравствени великани, а не от безмълвни и поцепени нравствени кастрати. За да побеждава, България трябва да се води от възвишени характери, а не от безмълвни, роболепни самопоклонци. Ново вино не се налива в стари мехове /Евангелие на Матея Глава 9:17/. Така е било, така е и така ще бъде и инак не може да бъде. Помнете дълбоката поука на почитания наш пустинник /Иван Рилски –б.р./– Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно, чисто метете стълбата само от горе надолу!" Полковник Борис Дрангов

Коментари